fbpx

Marketing

Zašto je važno imati dobar marketing?

“Većina pokušava dovesti konja do vode i natjerati ga piti.

Posao marketinga je da učini konja žednim”

Gabriel Siegel

Marketing je jedan od najbitnijih segmenata svakog biznisa, a kvalitetan marketing podrazumijeva izgradnju marketinškog sistema i upotrebu profesionalnih alata, te stalno razvijanje, praćenje i unaprjeđenje marketinške strategije.

Od pojave interneta u svijetu, ništa se nije brže razvijalo od marketinga: vrlo brzo su shvaćene prednosti interneta za razvoj i unaprjeđenje poslovanja, a klasični marketing ubrzo je promijenio oblik u digitalni, odnosno promijenio je kanale kojima dolazi do svojih potrošača i potencijalnih kupaca i klijenata. Danas su postali neizostavni internetski kanali u plasiranju proizvoda i usluga: web stranice, društvene mreže, pretraživači…. Ukoliko nemate vremena, niste sigurni kako, ili jednostavno zaboravljate na to, angažujte profesionalce. Mi možemo pomoći!

Digitalni marketing je kamen temeljac modernog marketinga.  Prije su se koristili plakati, štampali i slali katalozi i leci kako bi se reklamirali, a danas se rangiraju web stranice na Google tražilici, i kreiraju oglasi i kampanje za društvene mreže.  Činjenica je da ljudi provode mnogo vremena online, zato Vaš biznis treba da je tamo gdje Vam je publika.  Logika digitalnog marketinga je jednostavna: Ne čekajte da kupci dođu Vama, već idite tamo gdje su Vaši kupci.

Društvene mreže su neizostavan dio digitalnog marketinga, a njegovi učinci su višestruki: marketing na društvenim mrežama  promoviše i jača svijest o brendu, pomaže povećanju prometa na web stranici, daje mogućnost da doprete do pravih ljudi, do prave publike i znatno povećate broj korisnika, te imate mjerljive rezultate iskazane kroz alate analitike.

Web stranica je jedan od bitnih alata digitalnog marketinga i toplo preporučujemo da je kreirate ako nemate i uvežete sa svojim društvenim mrežama i internet tražilicom. Mi Vam nudimo paletu usluga iz oblasti digitalnog marketinga, a koje između ostalog uključuju profesionalno i stručno vođenje Google naloga kompanije ( kreiranje i izrada, održavanje sadržaja, postavljanje, odnosno lociranje na Google mapi ) , vođenje Social Media ( kreiranje /ili optimiziranje postojećeg/ Facebook naloga, kreiranje objava, kreiranje i izrada plaćenih promocija i kampanja) te vođenje i održavanje Website ( ažuriranje slika i sadržaja, uspostava funkcionalnosti poveznica, kreiranje sadržaja /ukoliko ga nemate/ i optimizacija postojećeg) . Profesionalno upravljanje Vašim digitalnim kanalima znači i prepoznatljivost brenda, poboljšanje poslovanja, a u konačnici i povećanje broja kupaca i korisnika.

Kompaktnost i koordinacija između svih sadržaja na Vašim digitalnim kanalima – Digitalna platforma – jedan su od najvažnijih faktora koji utiče na procjenu korisnika i potrošača o konačnoj odluci o kupovini, a naš stručni tim će, zajedno s Vama, procijeniti koji digitalni alat je najbolji za Vašu kompaniju, te zajedno s Vama uticati da konačna odluka korisnika i potrošača bude upravo Vaša kompanija.

Marketing po Vašoj mjeri

Scroll to top